Vliegtickets Cambodja

De vliegreis naar Cambodja is een lange zit. Vanuit Amsterdam gaan er helaas geen rechtstreekse vluchten; de meeste vluchten hebben maar liefst 2 overstappen! Bereid je dus voor op een reis van minstens 20 uur, maar in de meeste gevallen duurt het meer dan het dubbele!

Vliegvelden Cambodja

Vliegtickets CambodjaOp Cambodja zijn er zeven luchthavens; in Siem Reap, Phnom Penh, Sihanoukville, Battambang, Kompong Chhnang, Stung Treng en Ratanakiri. Vanuit Nederland is er alleen een luchtverbinding met de eerste drie.

Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Cambodja?

Er zijn een aantal vliegmaatschappijen die je kunt boeken voor een vlucht naar Cambodja. De KLM is er natuurlijk, maar de grootste maatschappij die vliegt op Cambodja is Malaysia Airlines. Daarnaast zijn er nog Korean Air, China Eastern, China Southern, Vietnam Airlines, Singapore Airlines, Emirates en Air France. De goedkoopste mogelijkheid is waarschijnlijk een gecombineerde vlucht naar Siem Reap; heen vlieg je dan met de KLM en terug met Vietnam Airlines met zowel op de heen- als de terugreis een transfer in Hanoi en Frankfurt. Dat ticket kost zo’n € 900,-. Naar Phnom Penh is er ook zo’n gecombineerde vlucht maar daar ben je (de goedkoopste mogelijkheid) tegen de duizend euro voor kwijt. Wil je naar Siem Reap en heb je liever maar één tussenstop, dan ben je minstens duizend euro kwijt.

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Naar Sihanoukville is het nog goedkoper, daar ben je ongeveer € 500,- voor kwijt. Waarschijnlijk komt dat omdat deze luchthaven een stuk kleiner is.

zonnige Vliegtickets CambodjaZoek goed uit waar je heen wilt op Cambodja en zoek vervolgens je vliegticket. Door verschillende aanbieders en vliegmaatschappijen te vergelijken, kun je honderden euro’s uitsparen!

Visum

Zorg dat je paspoort nog minstens een half jaar geldig is op de datum van de terugreis. Dat is een vereiste om het land binnen te komen en wordt op Schiphol gecontroleerd. Voorkom dus dat je voor vervelende verassingen komt te staan. Een toeristenvisum is verkrijgbaar op het vliegveld in Cambodja en kost ongeveer $20,-. Lees hier meer over een visum voor Cambodja.