Siem Reap Cambodja

In het hartje van Cambodja, ten noorden van het Tonle Sapmeer ligt het groene provinciestadje Siem Reap. De plaats is vooral bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde tempels van Angkor en voor de Wat Bo tempel in Siem Reap zelf. Deze laatste tempel heeft prachtige, goed bewaarde muurschilderingen over het leven Boeddha.

Siem reap CambodjaBehalve deze tempel heeft Siem Reap niet veel bezienswaardigheden. Toch is het een leuk stadje om te vertoeven. Je kunt er lekker rondslenteren of uit eten gaan in één van de talrijke restaurantjes en eettentjes. Wat ook erg leuk is om te doen is een Apsara voorstelling bijwonen met de klassieke Apsara en andere folkloristische dansen.

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Daarnaast zijn er diverse gezellige terrasjes waar je ’s-avonds tot in de late uurtjes gezellig van de buitenlucht kunt genieten. Qua winkels is er niet zo erg veel te beleven in Siem Reap, maar de markt is wel erg leuk. Je kunt er alle lokale producten aanschaffen en ook mooie souvenirs.

Angkor

Angkor was de hoofdstad van het oude Khmer rijk dat zich in de bloeitijd uitstrekte over delen van China, Laos, Thailand en Cambodja. De stad werd gesticht in de 8e eeuw na Christus. In de hoogtijdagen woonden er ruim 1 miljoen mensen in het gebied en waren er meer dan honderd tempels! Angkor was dan ook het administratieve en religieuze centrum. In de 15e eeuw verplaatste de Khmer hun hoofdstad naar Phnom Phen en nam de jungle de tempels weer in bezit. Om het prachtige en mysterieuze Angkor te bezichtigen heb je  eigenlijk aan 1 dag niet genoeg. Er zijn 2 routes uitgezet waarvan de korte toch nog meer dan 17 kilometer bedraagt.

Tonle Sapmeer

oudheid in Siem reap Cambodja

De grootte van het Tonle Sapmeer kan enorm verschillen en is afhankelijk van het seizoen.Het meer vangt tijdens het regenseizoen namelijk het overtollige water uit de rivier op. Via het meer en de rivier kun je met een draadvleugelboot naar de hoofdstad reizen. Het gaat sneller (4 à 5 uur) dan over de weg en is bovendien veel mooier.