Vrijwilligerswerk Cambodja

Als je behalve een fantastische vakantie in het Verre Oosten ook iets voor de wereld terug wilt doen, een zinvolle bijdrage wilt leveren aan het bestaan van anderen, dan is het doen van vrijwilligerswerk in Cambodja misschien wel iets voor jou!

Cambodja; een prachtig maar arm land

Na het bloedige verleden en de impact van het Rode Khmer regime onder leiding van Pol Pot probeert de bevolking van Cambodja er weer bovenop te komen. Cambodja is een schitterend land met een eeuwenoude beschaving, maar het is ook arm en tot in de ziel beschadigd. Als vrijwilliger heb je in Cambodja de keuze uit veel verschillende vrijwilligersprojecten, denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van Engelse of Franse les op scholen en weeshuizen, assisteren in een ziekenhuis, natuurbeschermingsprojecten of het beschermen van cultureel erfgoed.

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Met een ‘medical outreach project’ trek je het land in en help je mee met het opknappen van medische posten, het verstrekken van benodigde materialen, het geven van voorlichting over eerste hulp en hygiëne. Of ga assisteren bij het restaureren van de boeddhistische tempels in Banteay Chmar zodat de tempels behouden blijven en de toekomstige generaties verzekerd zijn van inkomen uit toerisme.

Jou hulp is meer dan welkom!

Het maakt eigenlijk niet uit waar je terecht komt in dit land, jou hulp is altijd meer dan welkom en het is tevens een kans om zelf wat over het leven te leren! Er zijn verschillende organisaties die vrijwilligers in Cambodja aan het werk zetten en je hulp goed kunnen gebruiken. Zoek dus een geschikte plek voor zinvol vrijwilligerswerk. Zo kan ook jij een avontuurlijke reis maken en je steentje bijdragen aan een betere toekomst van je medemens. Het is een bijzondere en onvergetelijke ervaring waarmee je niet alleen het leven van de Cambodjaanse bevolking verbetert maar ook je eigen leven verrijkt; een ervaring die niemand je meer af kan nemen!