Inentingen Cambodja

Als je naar een ver land reist is het belangrijk om je lichaam te beschermen tegen ziekten die bij ons in Nederland niet meer voorkomen. In sommige gevallen zijn er bepaalde vaccinaties verplicht terwijl andere inentingen sterk aanbevolen worden. Voor Cambodja gelden de volgende regels en adviezen.

Verplichte vaccinaties

Inentingen CambodjaGele koorts; de inenting tegen gele koorts is voor Cambodja verplicht als je bij binnenkomst in de zeven voorafgaande dagen in een gele koorts land bent geweest. Dit geldt ook voor een overstap op het vliegveld van een gele koorts land! Gele koortslanden komen alleen voor in Afrika en Zuid Amerika, dus als je gewoon vanuit Amsterdam naar Cambodja vliegt (met tussenstop in Europa en Azië) heb je geen vaccinatie gele koorts nodig.

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Aanbevolen vaccinaties

Voor Cambodja worden de volgende vaccinaties sterk aanbevolen:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • BMR. Als je nooit eerder mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad.

Blijf je langer dan een maand in Cambodja dan is het verstandig om ook een vaccinatie tegen buiktyfus te halen. Bij een verblijf van drie maanden of nog langer zijn vaccinaties tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en tuberculose aanbevolen. In zeldzame gevallen is ook een inenting tegen  Japanse encefalitis aangeraden.

Reizigersdiarree

Inentingen Cambodja

Reizigersdiarree wordt veroorzaakt door bacteriën, virussen of parasieten die voorkomen in voeding en/of drinkwater. Verklein de kans door altijd je handen te wassen voor het eten en na toiletbezoek, water uit flessen te drinken en rauw, koud en ongepasteuriseerd voedsel te vermijden en fruit zelf te schillen.

Malaria

Cambodja kent een aantal malariagebieden. Het is dus raadzaam om ook malariatabletten en antimuggenmiddel met DEET mee te nemen. Daarnaast is het gebruik van een klamboe aan te bevelen. Omdat malariamuggen vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief zijn, is het verstandig om nachtkleding met lange mouwen en pijpen te dragen.

Wil je meer informatie over de malariagebieden in Cambodja of over de vaccinaties en ziekten, wendt je dan tot de GGD, Travel Health Clinic of ander vaccinatiecentrum.