Duiken Cambodja

Cambodja is als vakantiebestemming nog in ontwikkeling. Om te gaan duiken in de wateren rondom dit prachtige land is een fantastische ervaring, omdat het water altijd een aangename temperatuur heeft (ong. 28 graden) en er op heel veel plaatsen nog nooit gedoken is. Er valt dus nog heel wat te ontdekken!

Duiken cambodjaBij de kust van Cambodja liggen verschillende tropische eilanden die een leuke duiktrip vormen. Een uurtje of twee varen en daarna een onvergetelijke ervaring in zeer helder water met een waanzinnige onderwaterwereld; verschillende soorten kleurig koraal, rifvissen en andere grote en kleine vissoorten. Ook liggen er hier en daar scheepswrakken waar je naar kunt duiken. Cambodja is eigenlijk altijd behoorlijk geïsoleerd geweest en als vakantie- en duikbestemming staat het land echt nog in de kinderschoenen. Maar dat brengt wel veel prachtige ongerepte plekken met zich mee, zowel boven als onder water.

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Hoewel veel duikplekken nog niet bekend zijn, zijn er in de Koh S’dach Archipel wel al meerdere excursies naar fantastische duikplekken en ongerepte koraalriffen mogelijk. Een paar voorbeelden van spots die als perfecte duikplek bekend staan zijn:

  • Corner Bar
  • Shark Island
  • Koh Tang Virgin Reef
  • Koh S’dach Archipelago
  • Condor Reef

De beste duiktijd

Bekijk dieren als je duikt in cambodja

Het hoogseizoen voor duikers is in de droge periode. Van eind mei tot eind oktober is de regentijd en vallen de moessonregens met bakken uit de lucht.

Hoewel het niet veel gedaan wordt, kan er in augustus en september wel gedoken worden omdat het dan minder ruig weer is dan juni en juli, maar het zich is veel minder en het weer minder betrouwbaar.

De beste tijd om te duiken in Cambodja is dus van november tot en met mei. Het zicht is onder water tussen de 10 en 40 meter en de stroming kan variëren van zwak tot nauwelijks stroming. Zowel het zicht als de stroming is afhankelijk van de duikplek en van het jaargetijde en weer.