Bezienswaardigheden

Overzicht van de beste bezienswaardigheden in Cambodja

Cambodja staat vooral bekend staat om het bloederige verleden en Pol Pot en de Rode Khmer, en veel minder als toeristische bestemming,  maar daar begint gestaag verandering in te komen. En dat is niet onterecht. Het is een prachtig land, met tropische stranden, vriendelijke inwoners en mooie bezienswaardigheden. Hieronder een opsomming van de plekken die je niet mag missen.

[one_third]

Angkor

De belangrijkste bezienswaardigheid is uiteraard Angkor Wat. De tempels van Angkor zijn wereldberoemd, het zijn overblijfselen van het Khmer rijk (9e t/m 15e eeuw). De grootste en mooiste van de tempels is de Angkor Wat tempel.
Angkor Cambodja
[/one_third]

[one_third]

Banteay Srei tempel

De Banteay Srei tempel, ofwel de tempel van de vrouwen, stamt uit de 10e eeuw en omvat prachtige afbeeldingen.
[/one_third]

[one_third_last]

Koh Ker

Koh Ker was de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk. Er staan prachtige gebouwen en beeldhouwwerken waaronder een imposante Garuda: een half mens, half vogel, een mythisch figuur uit steen gehouwen.
[/one_third_last]

[one_third]

Bokor

Maak een wandeltocht naar deze verlaten en griezelige stad die ooit door de Fransen uit Phom Penh als toevluchtsoord gebruikt werd om de hitte van de hoofdstad te ontlopen.
[/one_third]

[one_third]

Kratie

Kratie is een pittoresk stadje aan de oevers van de Mekong rivier met oude gebouwen in Frans koloniale stijl. Met een beetje geluk kun je er ook de zeldzame Irrawaddy dolfijn in de rivier spotten.
[/one_third]

[one_third_last]

De Zilveren Pagode in Phom Phen

De Zilveren Pagode stamt uit 1892 en heeft een vloer van zilveren tegels. Je kunt er prachtige schatten bewonderen waaronder het levensgrote gouden Boeddha beeld met duizenden diamanten.
[/one_third_last]

[one_third]

Preah Vihear

De Preah Vihear is een Khmer tempel die op een hoge rots (525 meter) in de Dangrek Mountains ligt.
[/one_third]

[one_third]

Tonle Sap

Maak een vaartocht op dit prachtige zoetwatermeer en bewonder de drijvende dorpen.
[/one_third]

[one_third_last]

Sihanoukville

Sihanoukville is niet echt een bezienswaardigheid maar wel een mooie badplaats met witte stranden en prachtige tropische eilandjes voor de kust. Je kunt er een heerlijke strandvakantie kunt doorbrengen.
[/one_third_last]