Beste reistijd Cambodja

vliegtuig header

Een reis naar Cambodja maak je natuurlijk niet elke dag. Voor de meesten onder ons is zo’n verre reis naar Azië een lang gekoesterde wens waar soms hele tijd voor gespaard is. In ieder geval is het de bedoeling dat je vakantie op Cambodja een onvergetelijke en fijne ervaring is en daarom wil je natuurlijk goed voorbereid op reis gaan en de beste reistijd van Cambodja weten.

Wat zijn de beste maanden van het jaar om naar Cambodja op vakantie te gaan?

Beste reistijd cambodjaCambodja kent een tropisch moessonklimaat dat zeer bepalend is voor de beste reistijd. Het weer in het land wordt bepaald door de zuidwest en de noordoost moesson. Vanaf april/mei beginnen de moessonregens te vallen en die periode duurt tot en met oktober. De buien trekken meestal via het zuiden het land in en het frappante is dat het overdag vaak wat droger is en het pas aan het eind van de middag begint te stortregenen. Het land kleurt in dit seizoen prachtig groen. Maar het is dan uiteraard behoorlijk nat en het kan dan ook flink benauwd zijn. Dat is natuurlijk niet lekker als je op vakantie bent en de bezienswaardigheden wilt bekijken of de natuur in wilt trekken.

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Begin november wordt het droog en is de temperatuur ook aangenamer, al is het alleen al de Beste reistijd naar cambodjagevoelstemperatuur doordat de lucht minder vochtig is. Dit is de beste periode om in Cambodja te reizen en dat duurt tot februari. In de maanden februari, maart en april is het ook nog droog maar lopen de temperaturen behoorlijk hoog op; tot wel 40°C! Als je daar niet tegen kunt moet je dus niet in die maanden naar Cambodja gaan.

De beste reistijd Cambodja

Als je naar Cambodja wilt en je wilt het wel droog maar niet te heet hebben, kies dan dus voor een reis tijdens de periode van eind oktober tot begin februari.