Munteenheid Cambodja

Om goed voorbereid op reis te gaan, moet je natuurlijk ook het één en ander weten over geldzaken in Cambodja. De Cambodjaanse munteenheid is de Riel maar je kunt bijna overal ook met US Dollars betalen.

Grote steden

munteenhied cambodjaIn de grotere steden en toeristische gebieden hebben hotels, restaurants en bezienswaardigheden hun prijzen zowel in Riel als in Dollar aangegeven. Bij dagelijkse uitgaven zoals een boodschap of een ritje in de fietstaxi, is het wel de bedoeling dat er met Riel betaald wordt. Traveller Cheques kun je alleen in de grote steden gebruiken. Je kunt ze omwisselen bij de banken Foreign Trade Bank (Phnom Penh) en de Cambodia Mekong Bank en de Cambodia Commercial Bank die in alle grote steden een vestiging hebben.

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Plastic geld, bellen en internet

Een credit card wordt alleen maar geaccepteerd bij de grote (internationale) hotels en duurdere winkels; u betaalt 2% commissie of meer. Pinnen is op Cambodja niet mogelijk. Internationaal bellen vanuit Cambodja is behoorlijk prijzig, maar de prijzen voor internet in een internetcafé zijn enorm gedaald, zeker in de hoofdstad Phnom Penh.

Riel of Dollar?

muntjes munteenhied cambodjaIs het nu goed om Dollars mee te nemen of Euro’s van te voren om te wisselen in Riel?  Dat laatste is niet nodig. Ook niet als je in niet toeristische gebieden zult vertoeven want je kunt in Cambodja heel gemakkelijk Dollars omwisselen voor Riel en als je met Dollars betaalt, krijg je wisselgeld terug in Riel (tegen de koers van het moment en zonder commissie). Het is dus veel makkelijker om voldoende Dollars in niet te grote coupures mee te nemen.

Hoeveel geld moet ik meenemen?

Als je hotel en vliegreis niet meerekent, kom je met een bedrag van €200,- per week een heel eind. In vergelijking met Nederland is Cambodja een heel goedkoop land. Dit bedrag is gebaseerd op gemiddelde uitgaven in normale restaurants, entreebedragen, eten/drinken, souvenirs etc. Wil je graag luxe, dan moet je uiteraard op meer rekenen.