Rondreis Cambodja

Cambodja is een prachtig groen en, hoewel het omringd wordt door uitlopers van de Himalaya, een relatief vlak en laaggelegen land met een waterrijke natuur. Een rondreis door Cambodja brengt je naar een mysterieus verleden met oude monumenten tempels, paleizen en de tombes van de Khmer en overblijfselen van de opvallende Khmer cultuur en de van de Franse overheersing.

Angkor Wat

rondreis cambodjaTijdens een rondreis Cambodja mag een bezoek aan het wereldberoemde Angkor Wat Tempelcomplex bij Siem Reap natuurlijk niet ontbreken. En datzelfde geldt voor de indrukwekkende hoofdstad Phnom Penh. In de stad ziet u onder meer schitterende tempels en het Koninklijk Paleis. Verder kunt u er leren over het strenge regime van de Rode Khmer in het Tuol Sleng Museum en natuurlijk de Killing Fields.

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Ook qua natuur heeft Cambodja tijdens een rondreis veel te bieden. In het zuidwesten bevindt zich de 340 km lange kust aan de Golf van Thailand, met schitterende stranden, een heldere zee en de imposante watervallen bij Bokor. In de badplaats Sihanoukville kun je van een luxe strandvakantie genieten. Verder is het Tonlé Sap-meer een waar natuurfenomeen. Dit gigantische meer heeft een, afhankelijk van het seizoen, wisselend oppervlak van tussen de 3.000 km2 en 10.000 km2. Tijdens het regenseizoen spuugt de Mekong rivier zijn overvloedige water in het meer, en na afloop loopt het buiten zijn oevers getreden meer weer leeg in de rivier; inclusief vis. Dat is dus voor de vissers een groot moment!

rondreis cambodja in dorpjeAls u van bergen houdt moet u naar de oostgrens met Vietnam. Deze wordt gevormd door het Moigebergte; een ruig en ontoegankelijk gebergte dat uitsluitend via 1 grensovergang gepasseerd kan worden. In het noorden van het land zijn de laagvlakten afgewisseld met heuvels en afgeronde bergtoppen, de phnom, in de prehistorie vereerd als de zetels van de goden, op deze heilige plek staan tot op de dag van vandaag tempels.

Kortom, een rondreis Cambodja is zeker een onvergetelijke ervaring!