Fietsen Cambodja

Cambodja leent zich uitstekend voor een heerlijke fietsvakantie. Het is vrij klein en vlak, heeft een schitterende natuur, een super vriendelijke bevolking en alle hoogtepunten van het land zijn op een redelijke afstand van elkaar.

Cultuur en historie

High Five CambodjaOoit was Cambodja een machtig land. De invloed van het Boeddhistische Khmerrijk strekte zich uit over Vietnam, Laos en Thailand en Cambodja. De oude hoofdstad en religieus en commercieel centrum werd zo’n duizend jaar geleden gevestigd in Angkor.  Er werden in de loop van 600 jaar talloze tempels gebouwd; in verschillende bouwstijlen. In de 15 eeuw verplaatsten de Khmer hun hoofdstad naar Phnom Penh, waardoor Angkor in de loop van de eeuwen door de jungle overwoekerd raakte. Eind 19e eeuw werd het complex herontdekt en nu kun je de prachtige tempels bezichtigen waarvan velen door dikke boomwortels overwoekerd zijn. Met recht kan gezegd worden dat Angkor een wereldwonder is!

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

In Phnom Penh kun je de fraaie stedenbouwkundige aanleg bewonderen en genieten van de stedelijke bedrijvigheid. Er is het koninklijke paleis dat u niet mag missen en eveneens een aantal tempels. Bezoek het beroemde Killing Fields en het museum over het bloederige verleden tijdens Pol Pot en de Rode Khmer.

Fietsen Noord West Cambodja

Tonle Sapmeer

Het Tonle Sapmeer functioneert als waterreservoir tijdens de regentijd. Het meer neemt dan de afmetingen van een heuse binnenzee aan. De plaatselijke bevolking leeft er van de visvangst, vooral aan het eind van het regenseizoen is het meer rijkelijk gevuld met allerlei vissoorten. Fiets langs het meer en ontmoet de bewoners van de drijvende dorpen en geniet van heerlijke vismaaltijden, vers fruit en groenten en bewonder kleurrijke ceremoniën die dagelijks gehouden worden.

Bij de kust aangekomen kun je even een paar dagen bijkomen in de charmante badplaats Sihanoukville en als je wilt een duiktocht maken!

Accommodatie

Je zult zien dat je tijdens je fietstocht altijd overal hartelijk verwelkomd wordt door de Cambodjanen. Accommodatie is meestal geen probleem; er zijn talrijke uitstekende (en goedkope!) guesthouses of hotels. Laat je betoveren door dit schitterende, serene land!