Visum Cambodja

Als je op vakantie gaat, zeker naar een ver land als Cambodja, moet je goed voorbereid op reis gaan. Een belangrijk punt om op te letten is of je papieren in orde zijn. Om naar Cambodja te gaan heb je  een visum nodig en daarnaast moet je paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn na de voorgenomen datum van vertrek uit Cambodja. Vooral dat laatste is iets waar je rekening mee moet houden, omdat je dat in Nederland al moet regelen.

Visum

Visum cambodjaCambodja heeft een soepel beleid als het om een inreisvisum en formaliteiten gaat. Bij binnenkomst in het land kun je een visum voor 1 maand aanvragen en meteen verkrijgen. Dit geldt zowel voor de grens met Thailand en Vietnam als voor het vliegveld. Het visum kost zo’n 20 dollar. Hoewel je bij de meeste grensovergangen als toerist geen pasfoto’s meer hoeft in te leveren, is het handig om er wel een paar op zak te hebben voor het geval dat…

Bekijk nu de beste Cambodja vakantie aanbiedingen

Visum aanvraag via het internet

Een andere mogelijkheid is om het visum van te voren via internet aan te vragen. Dit geldt alleen voor het toeristenvisum voor dertig dagen. Dat kost je zo’n 25 euro plus servicekosten en je ontvangt het visum dan na ongeveer 17 dagen.

Visum voor Cambodja bij binnenkomst vanuit Thailand

een visum uit cambodjaKom je via Thailand het land binnen dan moet je er rekening mee houden dat je extra voor je visum moet betalen; er komen veel rijke toeristen via die grens die naar Angkor Wat gaan. De douanemedewerkers profiteren daarvan door de prijs voor het visum te verhogen. Je kunt er over in onderhandeling gaan, maar pas op dat je de sfeer goed houdt, anders laat de beambte je heel lang op een bankje wachten! Om dit te voorkomen kun je vooraf je visum regelen in Bangkok. Vanuit Laos en Vietnam betaal je het visumgeld plus stempelgeld van ongeveer $3.

Visum verlengen

Het is mogelijk om het visum te verlengen met een maand. Als je langer blijft dan de geldigheid van je visum betaal je een boete van $5 per dag.

Let op bij de grens voor je visum

Ze proberen je voor de grens overgang al een visum te verkopen, waardoor je zo genaamd snel naar binnen kan komen. Je visum koop je echt op de grens en nergens anders. Kost ongeveer 25 dollar met eventueel een fooitje erbij voor de politiemannen…